35business
Image default
Offers

Alles wat u moet weten over draadloze presentatiesystemen

Alles wat u moet weten over draadloze presentatiesystemen

Heeft u altijd al willen weten wat een draadloos presentatiesysteem precies is, waardoor u het kunt gebruiken, wat de voordelen zijn en waar u een dergelijk systeem kunt kopen? Dan bent u bij deze blog aan het juiste adres want hierin behandelen wij alles wat u moet weten over draadloze presentatiesystemen. Lees snel verder!

 

Wat is een draadloos presentatiesysteem?

Een draadloos presentatiesysteem is, zoals de naam wellicht al doet vermoeden, een systeem dat draadloos presenteren mogelijk maakt. Wanneer u een presentatie wilt geven moeten er vaak eerst allerlei apparaten op elkaar worden aangesloten door middel van kabels. Denk bijvoorbeeld aan een laptop, tablet of smartphone dat gekoppeld moet worden aan een grote monitor, tv-scherm of projector. Met een draadloos presentatiesysteem is dat allemaal verleden tijd en kunnen de kabels in de kast blijven liggen. Want met een draadloos presentatiesysteem kunt u draadloos verschillende soorten content van het ene device naar het andere streamen.  

 

Waarvoor worden draadloze presentatiesystemen gebruikt?

Draadloze presentatiesystemen worden gebruikt om op een zeer eenvoudige manier informatie met elkaar te kunnen delen, bijvoorbeeld in klaslokalen, conferentiezalen en verschillende soorten vergaderruimtes, zonder dat hiervoor kabels nodig zijn. Een draadloos presentatiesysteem, zoals de Barco C-10 Clickshare Present, is plug and play en werkt op basis van screen-mirroring. Hierbij wordt de content op het scherm waarvan gestreamd wordt (zoals laptop, tablet of smartphone) rechtstreeks vertaald en weergegeven op het scherm waarnaar de content gestreamd wordt (grote monitor, tv-scherm of projector). Qua content kunt u denken aan afbeeldingen, video’s en verschillende documenten, zoals PowerPoint presentaties bijvoorbeeld.

Wat zijn de voordelen van draadloze presentatiesystemen?

Eén van de grootste voordelen van draadloze presentatiesystemen is dat u geen kabels meer nodig heeft. Kabels die vaak net te kort zijn en een grote warboel veroorzaken. Met een draadloos presentatiesysteem beschikt u over een draadloze verbinding over lange afstand waardoor zelfs achterin een grote vergaderzaal content kan worden gedeeld. En dat allemaal dankzij één simpel, handig en zeer klein kastje waardoor meerdere mensen simultaan content kunnen streamen en zo informatie met elkaar kunnen delen. 

 

Waar kan ik een draadloos presentatiesysteem kopen?

Draadloze presentatiesystemen zijn onder meer te koop bij Beamerexpert. Ook kunt u bij deze partij natuurlijk terecht voor een beamer en beamer scherm.

 

https://www.beamerexpert.nl/