35business
Image default
Offers

Dit moet je doen als je hond met zijn achterste over de grond heen rijdt

Als je een hond hebt dan heb je het vast wel eens vaker meegemaakt dat je hond af en toe de gekke vijf minuten kan hebben. Ze rennen dan in het rond en springen op en neer. En maken soms rare bewegingen. Een beweging die daarbij kan horen is met de kont over de grond heen bewegen. Dit kan er gek en grappig uit zien. Maar, voor de hond kan dit niet zo prettig zijn. Het kan namelijk zo maar zijn dat de hond last heeft van de anaalklieren. Wat dit betekent en wat je hier aan kan doen vertellen wij verder in deze blog.

 

Dit betekent het

Het ziet er dan wel zo leuk uit, maar jouw hond kan aardig veel irritatie hebben aan de anaalklieren als hij of zij regelmatig met de kont over de grond heen beweegt. Maar wat houdt dit nou in? Nou, de  anaalklieren van een hond bevinden zich links en rechts van de anus. De klieren produceren een afscheiding waardoor er uiteindelijk geurtekens ontstaan. Maar het kan helaas wel een gebeuren dat de klieren verstopt raken en dan je hond hier veel last van heeft. Het fenomeen sleetje rijden hoeft niet altijd te betekenen dat de hond last heeft van de anaalklieren, er kan namelijk ook dat er zand of gras aan het achterste is blijven hangen. Maar als je geen gras of zand ziet dan is de kans groter dan je hond verstopte anaalklieren heeft, raadpleeg op dat moment voor de zekerheid even een dierenarts. Als verstopte anaalklieren de diagnose is, dan moeten de anaalklieren geleegd worden. Het is dan wel belangrijk dat je hond vaste uitwerpselen heeft, want een van de grootste oorzaken van verstopte anaalklieren is diarree. Gelukkig is er nog een manier om diarree te voorkomen, en dit kan gebeuren aan de hand van voeding. Wij weten dan ook een partij die zeer geschikt is om verstopte anaalklieren te voorkomen.

 

Meer weten over verstopte anaalklieren? 

Wil je graag meer weten over sleetje rijden? Neem dan eens een kijkje op de website van Bellfor. Hier staat meer informatie op en daarnaast hebben ze ook nog eens speciale voeding, waardoor de uitwerpselen van jouw hond stevig worden. Hierdoor heeft je hond minder snel last van verstopte anaalklieren.

 

https://nl.bellfor.info/