35business
Image default
Architecture

Hoeveel kost het om een zakelijke website te bouwen?

Je moet een website maken om je bedrijf te promoten, ongeacht de grootte van je bedrijf. Heb je geen of weinig ervaring met het bouwen van websites? Geen probleem! Een website laten maken Deurne is een goed idee. Je kunt een webdesigner en -ontwikkelaar inhuren om je website helemaal opnieuw te maken. Veel ondernemers aarzelen echter om een ​​website te bouwen, omdat ze misschien denken dat de kosten erg hoog zijn. In feite kunnen de kosten voor het bouwen van een website variëren per grootte en complexiteit. De kosten voor het maken van een website voor een klein bedrijf kunnen verschillen tussen de € 150 en € 7.000. Het ligt allemaal aan je behoeftes en de complexiteit van de website.

De verdeling van de kosten van het maken van een website

De kosten van het zelf bouwen van een website en een professional inhuren zijn verschillend. Een zakelijke WordPress website laten maken Deurne kost vanzelfsprekend meer dan wanneer je het zelf doet. De kosten voor het maken van een website zijn ook afhankelijk van de prijs van webhosting en de domeinnaam. Mogelijk moet je extra kosten betalen voor een SSL-certificaat. Laat je de website door een professional maken? Dan betaal je ook voor de service. De kosten voor het bouwen van een website worden beïnvloed door het type hosting dat je kiest. Shared hosting is een betaalbare optie. Deze optie is echter niet ideaal als je website veel bezoekers trekt. Voor zakelijke websites is het beter om een ​​virtual private server of managed hosting te gebruiken. Dit type hosting is misschien prijzig, maar het kan je potentiële klanten een betere ervaring geven.

Drie manieren om een ​​website te bouwen

Je hebt drie opties om een website te bouwen: je eigen website bouwen met WordPress, je eigen website maken met een websitebouwer of een professional inhuren. Wil je geld besparen? Dan kun je beter je eigen website maken. Heb je geen ervaring met webdesign en -ontwikkeling? In dat geval kun je beter een professional inhuren. De kosten voor het inhuren van een professional om een ​​website voor een klein bedrijf te maken, bedragen ongeveer € 2.000.  Houd er echter rekening mee dat de kosten verschillend zijn op basis van je behoeftes. Een Shopify webshop kan goedkoper uitvallen dan een WordPress website. Daarnaast moet je ook rekening houden met de onderhoudskosten van je website.

Wat zijn de onderhoudskosten?

Na het bouwen van een website moet je extra kosten maken voor het opslaan van de data en het onderhoud. De onderhoudskosten van de website omvatten de jaarlijkse hostingkosten, de jaarlijkse kosten voor domein vernieuwing en de jaarlijkse kosten voor het SSL-certificaat. Daarnaast moet je de abonnementskosten voor WordPress en plugins betalen. Er zijn verschillende manieren om te besparen op deze kosten. Ten eerste moet je niet betalen voor de service en functies die je niet nodig hebt. Vervolgens moet je een marketingstrategie hebben om de geloofwaardigheid van je website op te bouwen. Houd er rekening mee dat het maken van een website zinloos is als deze geen bezoekers trekt. Je moet dus extra kosten maken om een ​​professionele digitale marketeer in te huren die de prestaties van je website kan optimaliseren en het verkeer naar je website kan vergroten.