35business
Image default
Business

Multitools voor verschillende toepassingen

 

Een oscillerende multitool is in feite een elektrisch gereedschap dat oscilleert, meestal aangedreven door batterijen, netstroom of zelfs een generator. De naam Multitool is een duidelijke verwijzing naar de veelheid aan toepassingen die deze multitool kan bieden. Multitools kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals boren, gaten snijden in meubels, sieraden, bouten etc. Het voordeel van oscillerende gereedschappen ten opzichte van andere gereedschappen is dat het compact en licht van gewicht is, maar even effectief. Multitools zijn enorm populair onder doe-het-zelf mannen en vrouwen vanwege hun gebruiksgemak en draagbaarheid.

Messen

Een multitool bestaat uit minimaal één mes en meestal meer dan één snijgereedschap. Deze gereedschappen zijn vooral handig als je aan een project werkt waarbij je een kleine opening moet maken, zoals een spijker of een kleine houten chip. Het is in dergelijke situaties handig omdat het kan worden gebruikt om in gipsplaat te boren en deze van de muur te verwijderen, zonder de gipsplaat te beschadigen. Je kunt het zelfs gebruiken om kleine openingen op te vullen of om door gipsplaat of hout te zagen, als je het juiste formaat mes hebt.

Moersleutel

Een andere essentiële multitool voor doe-het-zelvers is het schroefpistool of de moersleutel. Deze multitool wordt gebruikt voor het losdraaien, maar kan ook gebruikt worden om bouten en moeren samen te drukken. Een multitool van goede kwaliteit heeft sleutels van verschillende afmetingen en handgrepen. Een moersleutelgereedschap heeft vaak een mes aan het ene uiteinde en een staaf aan het andere om de moer of bout stevig vast te pakken.

Tangen

Een multitool bevat ook tangen in verschillende maten, zoals een draadknipper, een tang en soms zelfs een punttang. Je kunt een van deze tangen gebruiken om bijna alles te doen. Een tang van goede kwaliteit kan echter behoorlijk duur zijn, dus het is waarschijnlijk beter om een multitool te kopen met een tang die minder kost, zoals een draadknipper.

Flesopener

Een erg handige multitool is de flesopener. Met deze multitool kun je flessen en blikjes openen zonder het vast te houden of te dragen. Er zijn verschillende soorten flesopeners – het ene type stelt je in staat flessen te openen zonder het handvat en een ander om de fles vast te pakken en te openen zonder het handvat. Multitools met ingebouwde flesopeners zijn ideaal voor mensen die geen aparte flesopener willen meenemen of voor mensen die in industrieën werken waar ze flessen bij de hand moeten houden.

Schuurmachine

Een oscillerend gereedschap en een schuurmachine zijn beide geweldige gereedschappen om te hebben. Met een oscillerend gereedschap kun je materialen die te groot zijn voor een schuurmachine, zagen en vasthouden. Een oscillerend gereedschap heeft een vaste positie en zoomt niet rond wanneer het wordt gebruikt – het lijkt erg op een schuurmachine. Schuurmessen kunnen handmatig of halfautomatisch zijn en beide typen schuurmachines hebben een schuurplaat aan de voorkant. Multitools zoals deze kunnen jouw projecten gemakkelijker maken doordat je dingen kunt doorsnijden die anders moeilijk te doorsnijden zouden zijn.

 

https://www.gereedschap-expert.nl/