35business
Image default
Offers

Usenet: een online kennisplatform

Usenet kun je zien als een aparte server waarop fanatieke groepen discussiëren over allerlei onderwerpen en mensen bestanden en informatie op delen. We zeggen wel ‘een’ aparte server, maar Usenet draait op een netwerk van computers en servers die allemaal samenwerken, over de hele wereld! Usenet is daardoor ook niet te vinden via Google Chrome of Internet Explorer of welke browser dan ook. Usenet is eigenlijk de voorloper van het World Wide Web. Lijkt het jou leuk om met andere te discussiëren over allerlei onderwerpen? Lees dan snel meer en kom meer te weten over het Usenet.

Wat kan je precies met Usenet?

Usenet wordt voornamelijk gebruikt om bestanden te downloaden van verschillende fora. Ieder forum heeft een eigen onderwerp en dus een eigen discussie en bestanden die er mee te maken hebben die gelezen of gedownload kunnen worden. Heb je interesse in een bepaald onderwerp, ben je iemand die politiek het liefste in elk land volgt, ben jij degene die als eerste nieuwe artiesten spot of ben je op zoek naar advies over welk onderwerp dan ook? Je vindt het op Usenet. Usenet is populair, omdat het anonimiteit en vrijheid biedt, maar ook gebruiksgemak zoals de downloadsnelheid en het enorme aanbod in verschillende onderwerpen spelen een grote rol in de populariteit.

Ik kan toch ook downloaden via Torrentwebsites?

Ja dat klopt! Echter heeft het downloaden via Torrents wel een keerzijde. Op veel websites waar Torrentbestanden worden aangeboden staan bestanden waar auteursrecht op rust. Auteursrecht houdt in dat de maker van het werk als enige het recht heeft om het bestand openbaar te maken en mogelijk te kopiëren. Vandaar dat het ook verboden is om het werk van iemand anders te downloaden of te uploaden. Op het plaatsen en downloaden van deze bestanden staan hoge boetes. Op het Usenet staat vrijwel alleen maar eigengemaakt werk wat betekent dat dit altijd geplaatst en gedownload mag worden.

Welke Usenetprovider moet ik kiezen?

Wil jij ook gebruik maken van Usenet? Er zijn verschillende aanbieders waar je terecht kunt voor een Usenetabonnement. Wij kunnen ViperNews aan je aanbevelen. Ze hebben veel verschillende pakketten en bieden diensten van hoge kwaliteit aan. Ook staat jouw privacy en veiligheid op nummer één. Daarom bieden zij een gratis, beveiligde SSL en TLS codering aan bij al hun pakketten. Als je meer over Usenet wilt weten of een aankoop overweegt, kijk dan even op hun site.

 

https://www.vipernews.com/nl/