35business
Image default
Architecture

Verdien je wel goed met een bijbaan in de horeca?

De horeca is populair. Niet alleen voor het nuttigen van een drankje of om gezellig uit eten te gaan met vrienden of familie, maar ook om te werken. Het is immers een sector waar veel banen te vinden zijn, waardoor je al snel geld kunt verdienen en jouw spaargeld op kunt bouwen. Een beschikbaar bijbaantje in Leiden is daarom snel gevonden en je kunt jouw vaardigheden ontwikkelen. Alleen wil je er aan het einde van de maand ook wat aan overhouden. Je moet daarom kijken hoeveel je maandelijks verdient. Is dit wel een goed bedrag of zijn er nog winsten te behalen bij het salaris in de horeca?

 

Een beschikbaar bijbaantje in Leiden en het uurtarief

Een beschikbaar bijbaantje in Leiden vinden in de horeca is eenvoudig. Bij vrijwel ieder restaurant, café of andere gelegenheid is wel een openstaande functie te vinden. Als student kun je daarom al snel aan de slag en het geld voor de huur bij elkaar krijgen. In de horeca heb je echter te maken met een minimumloon. Voor een relatief laag bedrag per uur ben je aan het werk. Er zijn daarnaast uitzendbureaus en andere platforms waar je voor een iets hoger bedrag per uur aan de slag kunt. In dit geval kan het uurtarief flink oplopen en heb je aan het einde van de maand een mooi bedrag op jouw bankrekening staan. Je kunt dus wel degelijk meer verdienen dan je in eerste instantie gedacht had.

 

De voordelen van een bijbaan voor een student in Leiden

Een bijbaan voor een student in Leiden in de horeca zal jou dus niet altijd een hoog maandbedrag opleveren, maar geeft jou wel weer andere voordelen. Zo is het een goede manier om sociale contacten op te bouwen. Als je in een nieuwe stad studeert leer je binnen een korte tijd nieuwe mensen kennen. Niet alleen jouw collega’s praten met je, maar je kunt ook met de gasten in de horecagelegenheid een gesprek voeren. Een bijbaan voor een student in Leiden zal dus ook voor een nieuwe vriendengroep kunnen zorgen, waardoor je naast jouw werk en studie ook nog leuke dingen kunt ondernemen met anderen.

 

Ga voor een extra maandbedrag

Door goed te kijken welke bijbaan in de horeca het beste bij je past, kun je snel beginnen met verdienen. Je kunt hiervoor solliciteren bij één van de gelegenheden in jouw omgeving, maar ook via een studentenplatform aan jouw nieuwe baan komen. Met een aantal uren per week kun je al een extra bedrag per maand verdienen en zorg je ervoor dat je jouw vaste lasten kunt bepalen. Met een aantal uren per week extra kun je zelfs nog sparen en heb je meer ruimte voor het ondernemen van uitstapjes.