35business
Image default
Household

Voordelen van het SKG keurmerk voor jouw sloten

Om jouw woning optimaal te beschermen tegen inbrekers, is het belangrijk om de juiste sloten te plaatsen. Helaas vinden veel mensen het nog altijd lastig om de beste sloten te vinden. Er zijn namelijk een heleboel verschillende deursloten op de markt, maar hoe weet je nou welk slot de beste bescherming biedt? Gelukkig is er een makkelijke oplossing voor dit vervelende probleem. Er is namelijk een keurmerk opgericht dat zich specifiek richt op de veiligheid van sloten. Het SKG keurmerk maakt het vinden van het perfecte slot een makkie. Twijfel jij of je huidige deurslot een SKG keurmerk heeft? Schroom dan niet om de lokale slotenmaker om advies te vragen.

 

SKG werkt met een graadmeter

Het SKG keurmerk heeft drie verschillende gradaties. Deze gradaties kun je ook zien als cijfers of beoordelingen. Het SKG keurmerk werkt met een graadmeter van 1 tot 3 sterren. Een slot met 3 sterren biedt de beste bescherming tegen inbraken. De beoordelingen worden gegeven naar aanleiding van de hoeveelheid tijd die het kost om een slot open te breken. Inbrekers willen immers niet te veel tijd spenderen aan het openbreken van een slot. Hoe langer het duurt om het slot te forceren, hoe meer sterren het slot krijgt toebedeeld. De kans op een woninginbraak wordt dus fors verminderd, wanneer je een slot met 3-sterren in de deur hebt zitten.

 

De sloten zijn uitgebreid getest

Een slot met het SKG keurmerk wordt altijd uitgebreid getest voordat ze in de winkels belanden. Deze tests worden uitgevoerd door professionals, waardoor alle sloten met gebreken er gemakkelijk tussenuit kunnen worden gevist. Het SKG test de sloten overigens niet alleen op inbraakbeveiliging, maar ook op hun kracht en stabiliteit. Dit betekent dat de SKG sloten mooi strak in je deur kunnen worden geplaatst en geen uitstekende randjes hebben. Is jouw slot kapotgegaan? Geen probleem. Slotenmakers zijn namelijk allemaal bekend met de SKG sloten. Dit betekent dat het slot repareren voor de lokale slotenmaker geen enkel probleem moet zijn.

 

De sloten zijn gemakkelijk in gebruik

We weten allemaal hoe vervelend het is om een slot te hebben dat niet makkelijk te openen is. Bijvoorbeeld omdat de cilinder niet goed meedraait, of omdat je jouw sleutel er hard in moet duwen. Deze problemen heb je niet bij een slot met het SKG keurmerk. Omdat de sloten uitgebreid worden getest, ben jij verzekerd van een praktisch slot. Veel mensen denken dat de extra beveiliging ervoor zal zorgen dat het slot ook lastiger te openen is, maar dat is allesbehalve waar. Als jij beschikt over de juiste sleutel, dan is een slot met het SKG keurmerk gemakkelijk te openen! Je maakt het dus heel lastig voor de inbrekers, maar absoluut niet voor jezelf.