35business
Image default
Architecture

Wat zijn de stappen om een laadpaal aan te vragen?

Op het moment dat je elektrisch in je auto wilt rijden, hoeft dit helemaal niet lastig zijn om te doen. In de meeste gevallen kan het echter wel verstandig zijn om een laadpaal te nemen. Het is mogelijk om deze bij je huis te plaatsen. Hierdoor is het namelijk mogelijk om zelf je auto op te laden. Als je onderweg niet constant wilt laden, is een laadpaal natuurlijk ideaal. Echter weet niet iedereen hoe je een laadpaal aan moet vragen. Hier komen namelijk verschillende stappen bij te kijken.

De stroom

Als eerste is het belangrijk om te weten wat voor stroom je in je huis krijgt. Er zijn twee soorten stroom die in Nederland geleverd kunnen worden. Zo heb je 1-fasestroom en driefasestroom. Om een laadpaal aan te vragen, kun je het beste driefasestroom hebben. Dit komt omdat dit aanzienlijk sneller is. Hierdoor kan je auto sneller opladen.

Op het moment dat je nog geen driefasestroom hebt en vast zit op 1-fasestroom, is het mogelijk om bij je energieleverancier aan te vragen of je kunt switchen van soort stroom. In de meeste gevallen is het mogelijk om dit online aan te vragen. Anders kun je hiervoor naar je leverancier bellen. Wel is de kans aanwezig dat je hier meerdere maanden op zult moeten wachten.

De plek voor de laadpaal

Hierbij is het ook belangrijk om te bepalen waar je de laadpaal precies wilt plaatsen. Er zijn verschillende punten waar een laadpaal geplaatst kan worden. In de meeste gevallen is het verstandig om te kiezen voor een plek waar je de auto neerzet. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een laadpaal te plaatsen in je garage. Het beste is een plek die bereikbaar is via de kruipruimte.

Als je de laadpaal op de stoep wilt plaatsen of een kabel over de stoep wilt laten lopen, is het nodig om hier contact over te zoeken bij de gemeente. Door contact te zoeken bij de gemeente, is het namelijk mogelijk om hier meer duidelijkheid over te krijgen. Soms geeft de gemeente aan dat het mogelijk is om een laadpaal te plaatsen. Hierna is het gemakkelijk om een laadpaal online aanvragen.

Alternatieven voor een laadpaal

Niet iedereen zit er op te wachten om een laadpaal te plaatsen. Dit komt omdat het plaatsen van een laadpaal vaak veel geld kost. Daarom kan het handig zijn om gebruik te maken van alternatieven voor een laadpaal. Er zijn een aantal opties waar je voor kunt gaan als het gaat om alternatieven voor een laadpaal.

In de meeste gevallen is het een goede keuze om te gaan voor een laadpas voor elektrische auto. Deze biedt namelijk de mogelijkheid om op verschillende plekken te kunnen laden op een abonnement. Hierdoor is het mogelijk om voor een goedkopere prijs meer te kunnen laden. Voor veel mensen is dit een goede optie. Op die manier is het namelijk mogelijk om meer elektriciteit in je auto te krijgen.